Més d’una desena de vehicles policials s’han desplegat a Sant Andreu per fer efectiu un desnonament al número 78 del carrer de Llenguadoc. Es tractava del quart intent de llançament de la Noemí, una veïna de Sant Andreu que ocupava un pis de la finca des de l’estiu del 2017. Per donar-li suport, una quarantena de persones s’han concentrat davant de l’habitatge per intentar aturar el desnonament, però no han pogut impedir que finalment s’hagi executat. Els Mossos d’Esquadra han anat traient els activistes un a un i els han situat a l’altra banda del cordó policial. Després, la comitiva ha entrat a l’edifici, i més tard, n’ha sortit la dona.

Des del Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu denuncien que el propietari es va comprometre a arribar un acord en l’anterior intent de llançament, però que ara se n’ha desdit. Asseguren que la Noemí, de 41 anys i que viu sola, va acceptar una oferta per pagar un lloguer de 300 € mensuals. Finalment, però, el propietari s’ha fet enrere al·legant que no li surt a compte tramitar la cèdula d’habitabilitat, segons la versió del sindicat.

El Sindicat assegura que el propietari del pis té més de 10 habitatges, entre els quals, tota la finca de Llenguadoc. L’entitat denuncia que en aquest edifici té un altre pis buit des de fa tres anys.

Informe de vulnerabilitat dels Serveis Socials

El Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu ha assegurat també que els Serveis Socials han lliurat al jutjat un informe que acredita la vulnerabilitat econòmica de la Noemí. Tot i que té un contracte de feina indefinit, el seu salari no li permet fer front a un lloguer a preu de mercat.