Bicicletes Collserola

El Procicat ha decidit mantenir el confinament comarcal a Catalunya fins al 26 d’abril. El Procicat s’ha reunit aquest divendres per valorar si modificava les restriccions de mobilitat vigents, però de moment s’han mantingut iguals.  El secretari general de Salut Pública, Marc Ramentol, ha dit que el govern necessita “set dies més” per estabilitzar els contagis i entrar de nou a la regressió i “doblegar la corba”. Segons Ramentol, Salut es marca aquesta data del 26 d’abril com un “horitzó” per poder reprendre la reobertura.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, també ha insistit que la voluntat del govern és que “la setmana vinent” puguin parlar “d’una altra perspectiva, d’un altre confinament territorial”. Al matí, en una entrevista a Catalunya Ràdio, Sàmper ha assegurat que es treballa amb confinaments desiguals en funció del territori i la situació de la pandèmia a cada lloc.

Confinament per vegueries, per ara, no

Sobre la taula del Procicat hi havia la possibilitat de flexibilitzar la restricció de mobilitat i una opció que es plantejava era la d’aplicar un confinament per vegueries, una delimitació de Catalunya que ampliaria la mobilitat més enllà de la comarca però no obriria a fer desplaçaments per tot el territori. Finalment, però, no s’aplicarà aquesta opció.

El conseller Sàmper reconeix que tant el Procicat, com el govern, estan estudiant una nova unitat territorial. Assegura que està “molt avançada” quina serà aquesta unitat, tot i no estar “del tot resolta”, i que s’estan escoltant les peticions i les preocupacions del territori.