Fumador en una terrassa

El Gremi de Restauració de Barcelona ha traslladat a la ministra de Sanitat, Carolina Darias, la seva indignació després que el ministeri hagi proposat a les comunitats autònomes prohibir de manera absoluta el consum de tabac a les terrasses situades a l’aire lliure, tot i que es mantingui la distància de seguretat. El gremi sosté que no hi ha cap estudi que avali la mesura i per això diuen que la prohibició seria ineficaç a l’hora de lluitar contra el virus. Sota aquesta premissa, el Gremi ha demanat al govern de la Generalitat que se’n desmarqui i confirmi que no endurirà les ja de per si “severes restriccions a la restauració”.

Pallarols: “És una irresponsabilitat imperdonable”

El director del gremi, Roger Pallarols, ha assegurat que “és una irresponsabilitat imperdonable, una nova mostra de manca d’empatia cap a unes persones per a les quals pujar la persiana no és només un repte, també és el risc d’acabar més endeutades encara”. Considera Pallarols que prohibir fumar a les terrasses “únicament servirà per posar-los les coses una mica més difícils als restauradors”. Ha acusat la ministra de “buròcrata allunyada de la realitat”. Segons Pallarols, la prioritat del país és contenir la pandèmia.

Sis comunitats prohibeixen fumar a les terrasses

Ja hi ha sis comunitats autònomes que van restringir el tabac a les terrasses de bars i restaurants. Són les Balears, les Canàries, el País Valencià, Cantàbria, Astúries i l’Aragó. De moment el debat sobre fer extensible la prohibició a totes les comunitats s’allargarà alguns dies.