Les roses seran un 10 % més cares aquesta diada de Sant Jordi, segons les previsions de les empreses de Mercabarna-flor. Tot i això, aquest increment del preu no repercutirà en els consumidors, que compraran les flors al mateix preu que l’any passat. La manca de vols regulars a Colòmbia i Equador, d’on provenen la majoria de les flors, i el gran increment de la demanda als Estats Units, poden provocar problemes d’abastiment i, de retruc, encarir-ne el preu pels intermediaris.

Un 40 % menys de roses que el 2019

Aquest Sant Jordi, a diferència del 2020 quan estava en vigor el confinament domiciliari, es podran vendre roses a les floristeries i també a les parades del carrer. Tot i aquest canvi, però, Mercabarna-flor treballa amb la previsió de vendre 4,2 milions de roses a tot Catalunya. Això representa un 40 % menys que les que es van vendre el 2019, amb set milions d’unitats venudes.

Tot i que aquest tampoc no serà un Sant Jordi normal, els floristes confien a poder recuperar part de les vendes perdudes per la pandèmia. Les limitacions logístiques i d’espai d’aquests negocis, però, fan preveure que no es podrà absorbir tota la demanda que hi haurà.

Increment de les vendes “on line”

Seguint la tendència de l’any passat, aquest 2021 també s’espera un increment important de les vendes en línia. Una tercera part de les roses es podria vendre a distància, el que beneficiarà especialment les empreses que tenen una plataforma tecnològica i logística per poder oferir aquest servei.