Ja ha entrar en funcionament la segona línia de bicibús que va de la plaça de la Bonanova al Col·legi Reial Monestir de Santa Isabel. Una iniciativa per fomentar el transport saludable i sostenible per anar de casa a l’escola que ha nascut a proposta de les famílies del centre educatiu, tal com va avançar el programa ‘bàsics’, de betevé.

Es tracta d’una iniciativa pionera a la ciutat de Barcelona, en què els infants i els seus pares van en grup fins a l’escola en bicicleta. El bicibús es va posar en marxa fa un mes des de la plaça de Sant Gregori Taumaturg i ara ja suma dues línies i 50 participants entre estudiants i pares.

Alta demanda del bicibús

La segona línia de bicibús que comença a la plaça de la Bonanova ha aplegat una vintena de persones en el seu primer dia de funcionament.

La voluntat de la iniciativa és que es despleguin dues línies més, i en siguin un total de quatre recorreguts, perquè es vagin sumant les famílies que viuen en diferents punts del barri. “Ens hem adonat que teníem una demanda latent impressionant i ara estem treballant a posar en marxa més recorreguts”, explica Yago Raventós, impulsor del bicibús i professor del Col·legi Reial Monestir de Santa Isabel.

Dos participants del bicibús del Col·legi Reial Monestir de Santa Isabel van cap a l’escola

Mobilitat més sostenible

Una iniciativa que potencia un canvi en la mobilitat a les famílies de l’escola, que moltes porten els infants en cotxe. “Hi ha famílies del bicibús que venien en cotxe i ara comencen a agafar la bici, encara que sigui només un cop a la setmana, estant canviat la manera de moure’s i això és positiu i necessari per a la salut de tots”, apunta Raventós.

Una vegada desplegades totes les línies, es vol començar a incrementar els dies, ja que actualment només es fa els divendres.