Metro de l'L1

L’ús de les xarxes de bus i metro de la ciutat ha crescut exponencialment durant la fase 1 del procés de desconfinament. La mitjana diària de viatgers a bus i metro ha estat de 642.000 entre el 2 i el 5 de juny, un 54 % més que l’última setmana de la fase 0 (del 18 al 22 de maig), amb només 417.000 validacions.

El registre màxim des de l’inici de l’emergència sanitària es va assolir divendres, 5 de juny, amb 658.914 viatgers (440.154 al metro i 218.730 al bus). Malgrat tot, aquestes xifres se situen un 69,5 % per sota de la mitjana habitual abans de la pandèmia per coronavirus. A partir de dilluns, 8 de juny, que Barcelona entra a la fase 2, es preveu començar a recuperar la normalitat d’afluència, ja que es podran ocupar tots els seients i l’oferta de transport públic serà gairebé l’habitual.

Quina oferta de transport hi haurà a partir d’ara?

La freqüència de pas dels combois de metro es mantindrà al 100 % amb els horaris habituals de 5 del matí a 12 de la mitjanit. Pel que fa a la xarxa d’autobusos de TMB, l’oferta mitjana serà del 80 %, amb valors del 85 % en hores punta.

Encara amb mesures

TMB subratlla la voluntat de convertir la seva xarxa de transport en un lloc sanitàriament segur. Per això, hi haurà un reforç de la neteja i una desinfecció diària dels vehicles i de les zones de pas. A més, fa una crida a la responsabilitat i implicació de la ciutadania, que haurà de portar la mascareta en tot moment, així com seguir mantenint unes pautes d’higiene de mans a l’inici i al final dels desplaçaments.