L’associació Rescat es dedica a rescatar els gats que es troben més indefensos i a controlar les colònies d’aquests animals que estan repartides per tot el districte de Nou Barris.  Amb l’arribada del coronavirus l’entitat ha hagut de fer-se càrrec de 121 gats, quan abans tot just arribaven a atendre’n una desena. Denuncien que es troben al límit i demanen que l’Ajuntament s’hi impliqui.

Gats desemparats

Amb l’arribada de la pandèmia molts animals de companyia s’han trobat de la nit al dia desemparats. Segons explica Pepi Fuentes, presidenta de Rescat: “Molta gent no els pot mantenir perquè han perdut la feina, d’altres han emmalaltit i no els poden cuidar tot i que ho volen fer però no tenen prou forces. La majoria els han acabat derivant a familiars propers i d’altres ens els han ofert perquè els puguem cuidar.”

Sense un espai digne

Des de Rescat han hagut de tirar pel dret i habilitar un espai per encabir-hi l’allau de gats que s’han vist obligats a gestionar aquests darrers mesos. L’espai on fins ara guardaven el seu material s’ha transformat en una petita protectora de gats on ara atenen set gats adults i dos cadells, una situació que esperen es pugui normalitzar en les properes setmanes. Un dels motius d’aquest excés de gats s’explica perquè l’associació per primera vegada ha ampliat el seu radi d’acció i ha treballat a peu de carrer al barri de Torre Baró. La zona encara és especialment rural i a tocar del Parc de Collserola i això provoca que hi hagi moltes colònies de gats descontrolades. Dels 121 gats que Rescat ha gestionat aquests mesos 67 surten de Torre Baró.

7.000 € de deute

Per poder cuidar com cal els gats rescatats l’associació els ha de portar a un veterinari i no ho han pogut deixar de fer tot i la pandèmia. Ara el problema és que la factura de la feina veterinària puja fins als 7.000 euros i les ajudes no arriben. Segons Rescat, cada any l’Ajuntament pagava 120 esterilitzacions directament als veterinaris, una partida econòmica que no ha arribat i que ara posa en perill la seva feina amb els gats.