Barcelona entrarà dilluns a la fase 2 de la desescalada tot i que al carrer ja es percep un relaxament en el seguiment de les restriccions. Amb el canvi de fase desapareixeran les franges horàries, excepte les de majors de 70 anys, que es mantindran. Aquest cap de setmana, però, ja s’ha vist moltes famílies al carrer passejant, o fins i tot, fent esport, fora de l’hora reservada per fer-ho.

A la rambla del Poblenou, de 10 h a 12 h ja hi havia famílies al carrer. Molts usuaris reconeixen que és difícil respectar les restriccions mentre es pot sortir a comprar o anar al bar a qualsevol hora del dia.

A la platja, per exemple, hi ha banyistes pràcticament des que va arrencar la fase 1 malgrat que no és fins a la fase 2 que es podrà gaudir del mar per a oci de manera oficial.

Restaurants i centres comercials, preparats per a la fase 2

Els que esperen amb candeletes l’entrada a la fase 2 són els restaurants i els centres comercials, on sí que es notarà un canvi visible. Als primers se’ls permetrà tenir clients a l’interior, tot i que amb un aforament limitat a la meitat. Un exemple és el restaurant Avanti, a la rambla del Poblenou, on hauran de reduir de deu a cinc les taules de dins del local. El propietari, Antonio Hidersho, ha explicat que per a ells és esperançador ja que fins ara a la terrassa només hi podien tenir dues taules.

Pel que fa als centres comercials, al de les Glòries ja fa dies que la planta exterior funciona a ple rendiment perquè es considera via pública. A les plantes inferiors, en canvi, una cinta impedeix el pas als clients però a partir de dilluns els passadissos tornaran a tenir activitat. El responsable del Centre Comercial Glòries, La Maquinista i de l’Splau, ha explicat que no es podrà fer ús d’espais comuns, com els sofàs, i que han repartit dispensadors de gel desinfectant per tota la infraestructura.