L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha actualitzat la recomanació sobre l’ús de mascaretes. El principal consell de l’organització és que en llocs de transmissió generalitzada de coronavirus, totes les persones que no puguin mantenir les distàncies de seguretat (de mínim dos metres) utilitzin mascareta. L’actualització de la guia de l’OMS parla sobretot de llocs on s’acostumen a concentrar aglomeracions, com podrien ser el transport públic, botigues o espais tancats amb molta gent.

Fins ara l’OMS només recomanava que utilitzessin mascaretes les persones que tractaven amb pacients amb símptomes, les persones que tenien tos o esternuts i el personal sanitari.

Tornem a la normalitat, però són encara més importants

L’OMS també recull que a mesura que tornem a la normalitat i, per tant, cada país vagi aixecant les respectives mesures de confinament i de restricció de mobilitat, les mascaretes tindran una rellevància cada vegada més important. Serà cada cop més comú que, a poc a poc, les persones anem entrant en contacte i, ja que no es podrà mantenir el distanciament social, la mascareta serà de gran ajuda per no contraure el virus.

No totes les mascaretes són útils

En aquesta nova guia de recomanacions, l’OMS fa èmfasi en la importància d’utilitzar mascaretes adequades, ja que no totes són òptimes per evitar contraure el virus. Segons l’organització, és ideal utilitzar mascaretes de tres capes, i que la capa més absorbent, de cotó, per exemple, sigui la més propera a la boca. En cas de tos o esternuts, la capa absorbirà més ràpidament les gotes de saliva que surtin disparades. L’OMS conclou explicant que les mascaretes de tela sempre seran millor opció que les quirúrgiques, que ja que escassegen, haurien d’estar reservades únicament per al personal sanitari.