Discoteca

(ACN) La patronal de l’oci nocturn Spain Nightlife ha valorat positivament que el Ministeri de Sanitat hagi rectificat i permeti l’obertura de locals i discoteques en fase 3 de la desescalada de la crisi del coronavirus. El secretari general de Spain Nightlife, Joaquim Boadas, assegura que els situa “un pas per endavant”, però insisteix que amb un terç de l’aforament “poques sales obriran ja que perdran els beneficis dels ERTO i la facturació no donarà per pagar els mínims ni les cotitzacions dels treballadors”.

Ha afegit que confien que les autonomies, “en la seva condició de màxima autoritat en la fase 3”, puguin augmentar l’aforament de sortida a un 50 o un 60 %. Pel que fa a la prohibició de fer servir la pista de ball, ha recordat que la patronal ja va indicar que era “inviable” marcar la pista amb quadrícules o que era “molt difícil” guardar les distàncies. Per tant, estan d’acord que la millor opció és destinar-la a posar més taules, que a més pot contribuir a reduir la pràctica de veure alcohol al carrer.

Millorar les condicions del sector

Des de Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon), han avançat que es reuniran amb el Departament d’Interior per “actualitzar” la normativa a la nova situació. També demanen que incloguin el sector de l’oci nocturn a les campanyes de difusió i promoció del turisme i l’economia. Consideren “no té sentit” la limitació als bars musicals en fase 2 perquè són activitat de restauració i “el volum de la música no influeix en la transmissió del virus”.

El sector es concentrarà aquest dilluns davant del Ministeri de Sanitat i entregarà la Guia de l’ICTE, que ha de servir com a punt de partida per iniciar les negociacions amb les comunitats per aconseguir que l’aforament sigui de mínim el 66 %, segons Fecalon.