Tres bicibusos de Barcelona han tornat a pedalar amb la primera sortida del curs escolar 2022-23. Les línies que s’han activat aquest divendres són de l’Eixample: el bicibús de Sant Antoni, el de Letamendi i la ruta de Consell de Cent. Un equip de betevé ha seguit en directe el recorregut del bicibús de Sant Antoni, que ha engegat a les 8.30 h de la plaça de Conxa Pérez i ha acabat 20 minuts després a les escoles Entença i Xirinacs, a la Model.

Famílies i infants reprenen el fenomen del bicibús a Barcelona, nascut fa un any i mig a Sarrià. Tres de les 11 rutes existents a la ciutat han celebrat el primer bicibús del curs aquest divendres. O millor dit, aquest “bicivendres”, com el defineix la comunitat ciclista.

Més bicibusos actius la setmana que ve

El foc real del bicibús es materialitzarà la setmana que ve. Divendres, 16 de setembre, a banda de les tres línies de l’Eixample, també sortiran a rodar la ruta que passa per l’avinguda Diagonal, la de la Sagrada Família, la de les Corts, el bicibús de Ciutat Vella, el de Sant Andreu – la Sagrera i les dues línies de Sarrià – Sant Gervasi. Com ja passava el curs passat, els bicibusos de Sarrià – Sant Gervasi no només estan operatius el divendres. Per tant, la línia de la via Augusta i la de la Bonanova es posaran en marxa dilluns, 12 de setembre, i també sortiran divendres.

Primera taula de mobilitat escolar

A banda de la posada en marxa del bicibús, la primera setmana del curs també ha tingut una trobada important entre els implicats en el projecte i el consistori. Dimarts va tenir lloc la primera taula de mobilitat escolar al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest mecanisme de comunicació va sorgir després que l’alcaldessa, Ada Colau, escoltés les reivindicacions de les famílies el curs passat. Allà ja es va reclamar més seguretat, més respecte i més carrils bici.