bicibús
Foto: Edu Bayer

Barcelona estrena una nova ruta del bicibús a partir del proper divendres, 14 d’octubre, al barri del Fort Pienc. Tindrà un format setmanal i sortirà els divendres. El suport de la Guàrdia Urbana serà quinzenal, de manera que els divendres que no hi hagi acompanyament policial, la ruta passarà per vials més segurs com carrils bici i carrers pacificats. Amb aquesta nova incorporació ja seran 13 les rutes de bicibús que hi haurà en marxa a la ciutat.

La nova ruta del bicibús del Fort Pienc donarà servei a tres escoles del barri: Escola Mireia (carrer d’Ausiàs March), Escola Pere Vila (passeig Lluís Companys) i l’Escola Fort Pienc (carrer d’Alí Bei). Aquest recorregut s’afegirà als sis que ja funcionen al districte de l’Eixample: Sant Antoni, Consell de Cent, Letamendi, Diagonal, Clot i Sagrada Família.

Acompanyament policial quinzenal

La ruta sortirà del carrer de Llull amb el carrer de Sardenya i enfilarà Wellington fins a Almogàvers. Un cop a Roger de Flor es dividirà en tres branques per arribar a les tres escoles a què donarà servei. De moment, el recorregut que seguiran els dies que vagin sense la Guàrdia Urbana no s’ha concretat.

El suport de policial serà quinzenal perquè els efectius policials puguin donar servei a tots els bicibusos de la ciutat, segons han explicat a betevé els responsables de la iniciativa. Els dies que la Guàrdia Urbana no acompanyi la ruta del Fort Pienc, donarà suport al bicibús de Sagrada Família, que també tindrà acompanyament policial cada quinze dies. Això, en espera del protocol definitiu que determinarà el futur dels bicibusos i la presència de la Guàrdia Urbana, que es preveu tenir enllestit al novembre, segons han explicat.

Ruta del bicibús del Fort Pienc

El bicibús de Sant Antoni s’amplia de dilluns a divendres

Una altra novetat és que el bicibús de Sant Antoni s’amplia a partir del 13 d’octubre, i es farà tots els dies d’escola, de dilluns a divendres. El punt de trobada serà el mateix, a tocar del Mercat de Sant Antoni, a la plaça de Conxa Pérez. Els promotors de la iniciativa feia mesos que estudiaven ampliar-ne la freqüència.

Aquest no és el primer bicibús que surt a rodar més d’un diaL’itinerari de la via Augusta, a Sarrià – Sant Gervasi, ja ho feia el curs passat durant tres dies a la setmana, els dilluns, dimecres i divendres. Aquest any, els tres bicibusos de Sarrià – Sant Gervasi també funcionen els dilluns.