Un tren de la Línia R1 de Rodalies que circulava en sentit Hospitalet ha sortit de la via aquest dijous a les 16.15 de la tarda per la caiguda de blocs de formigó al costat de la via, segons ha pogut saber betevé. Els fets han passat al carrer de Jaume Brossa amb via Trajana, just a l’entrada del túnel de la Sagrera.

Adif informa que no hi ha hagut ferits, però que ha calgut transbordar una seixantena de passatgers a un nou tren. La companyia ferroviària ha explicat que les tasques d’encarrilament i reparació de la infraestructura que hagi pogut resultar malmesa es faran durant la matinada per no interferir en la prestació del servei.

Bombers de Barcelona ha col·laborat en l’atenció a les persones que viatjaven al comboi.

Activada la prealerta del pla Ferrocat

A causa de l’incident, es manté la circulació però hi ha retards d’uns 30 minuts a les línies R1 i RG1 perquè se circula per via única fins que els tècnics encarrilin el comboi accidentat. Això afecta també la circulació de les línies R3 i R4, que pateix retards que s’aniran recuperant progressivament.

Durant una estona s’ha activat el pla Ferrocat en fase de prealerta, que minuts després s’ha desactivat després d’evacuar els passatgers.

Fotos exclusives de betevé

betevé ha tingut accés a les imatges just després de la incidència, en què es poden veure alguns blocs de formigó que han provocat la sortida de la via del tren. En el moment dels fets, hi havia una seixantena de passatgers dins dels vagons.

descarrilament rodalies sagrera r1
descarrilament rodalies sagrera r1