BICING BARCELONA 2019

El servei del Bicing s’incorpora a l’aplicació mòbil Smou, que aglutina diferents serveis de mobilitat de la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana. A partir d’ara, els usuaris poden fer totes les gestions que feien amb l’app exclusiva del Bicing i també s’hi afegeixen funcionalitats noves per fer més còmode i pràctic l’ús d’aquest servei. Els usuaris ja poden migrar el seu compte del Bicing a l’aplicació integrada. Hi ha més de 185.000 usuaris que fan servir Smou després que entrés en funcionament ara fa un any i mig.

Les funcions noves del Bicing

L’aplicació Smou permet donar-se d’alta al Bicing, reservar bicicletes cinc minuts abans, visualitzar de manera més àgil la disponibilitat de bicicletes i els tipus de bicicletes que hi ha a cada estació, recollir-la i buscar quin és l’estat del trajecte. A més, els usuaris poden consultar-hi altres coses com les rutes que han fet anteriorment, comprovar l’ancoratge de la bicicleta de manera automàtica i tota la informació relacionada amb la subscripció del servei.

Els altres serveis de Smou

L’aplicació Smou està disponible per a dispositius Android i iOS i des que es va posar en funcionament, fa un any i mig, s’hi han subscrit 185.127 usuaris, que han fet 3.623.929 operacions. A banda de la gestió del Bicing, Smou permet fer el pagament de les àrees blava i verda de Barcelona i d’algunes poblacions de l’àrea metropolitana com l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Badalona, Esplugues de Llobregat i Castelldefels sense passar pel parquímetre i pagant just el temps en què s’estaciona el vehicle.

Smou també inclou el servei AgilPark, amb el qual es pot entrar automàticament als aparcaments de B:SM com si fos un Teletac, amb aixecada de la barrera automàtica i sense pagar a les màquines. D’altra banda, s’hi poden consultar el mapa i la disponibilitat de la xarxa pública de recàrrega elèctrica Endolla Barcelona, recarregar els vehicles activant l’app i reservar les estacions a peu de carrer durant 20 minuts. I també hi ha incorporats els serveis de “car sharing” Getarounf i Ubeeqo.