El Bicing ha guanyat 6.718 abonats nous des que es va reprendre el servei el 23 d’abril després d’aturar-lo per la pandèmia del coronavirus. L’augment de les altes ha arribat a doblar aquest mes de maig el ritme habitual de creixement i, segons l’Ajuntament, “consolida la confiança del usuaris” a un mitjà de transport “segur, saludable i sostenible”. Ara ja té 118.935 abonats.

Amb la represa del servei, l’ús de les bicicletes també ha anat a l’alça. Dels poc més de 3.000 usos diaris de l’última setmana d’abril s’ha passat a gairebé 35.000 usos diaris. La xifra representa el 69 % de l’activitat que hi havia en un dia normal abans de l’estat d’alarma. Per compensar els 39 dies en què el Bicing va estar aturat, als usuaris se’ls sumaran 70 dies extres a l’abonament anual.

Noves estacions

Coincidint amb la represa del servei, també s’ha posat en marxa l’ampliació del Bicing als barris on fins ara no hi arribava amb 97 estacions noves i 1.000 bicicletes més. De moment, ja s’han obert 65 estacions noves, als barris de la Marina del Prat Vermell, la Trinitat Nova, Canyelles i la Vall d’Hebron. Quan es completi el procés, el Bicing tindrà 519 estacions.

Per fer servir el Bicing, l’Agència de Salut Pública de Barcelona ha marcat una sèrie de criteris: fer servir mascareta, utilitzar guants d’un sol ús i rentar-se bé les mans abans i després de cada trajecte per evitar contagis. També es recomana evitar tocar-se la cara durant el trajecte i fer servir l’app del Bicing per retirar i comprovar l’ancoratge de les bicicletes.