Fa un any, l’Ajuntament va impulsar l’aplicació per a mòbils Smou, per tal d’ajudar els usuaris a gestionar aspectes de la seva mobilitat com, per exemple, el pagament de les àrees blava i verda. L’aplicació permet obtenir informació de les zones on es pot aparcar i les tarifes que cal pagar per, així, estar al dia de les novetats que s’implementaran properament, com les noves tarifes del 2020.

Un dels avantatges que més aprecien els usuaris és que poden pagar només pel temps exacte que estan estacionats. A més, l’aplicació t’avisa quan el tiquet està a punt de caducar i et permet gestionar el pagament des del mòbil. Aquest és un dels serveis que tenen més èxit i el 30 % d’usuaris de les àrees verda i blava paguen a través d’aquesta aplicació.

L’últim dels serveis que s’han incorporat ha estat l’Endolla Barcelona, la xarxa pública per carregar vehicles elèctrics. Smou permet reservar un dels endolls 20 minuts abans d’utilitzar-lo i activar la recàrrega a través d’un codi QR. L’app també permet consultar la ubicació i disponibilitat en temps real dels més de 500 punts de recàrrega de la xarxa.

Descomptes per celebrar el primer aniversari

Un altre dels serveis que ofereix l’aplicació és l’AgilPark, l’entrada automàtica als aparcaments B:SM. La barrera de l’aparcament s’aixeca quan un lector identifica la matrícula del cotxe i el pagament es realitza mitjançant el mòbil en el moment de la sortida.

Per celebrar aquest primer aniversari, han llançat una promoció i fins al 23 de febrer els usuaris de l’aplicació podran aparcar a meitat de preu als aparcaments públics de la ciutat.

aprcament BSM

Un any i més de 160.000 usuaris

L’Ajuntament fa un balanç positiu del primer any de vida de Smou. L’aplicació ja té registrats 160.602 usuaris, que, en total, han realitzat 3.147.106 operacions. A més, volen que segueixi creixent i incorporar-hi prestacions noves com, per exemple, poder pagar els aparcaments amb vals de descompte.

També tenen previst estendre l’ús de l’aplicació a més municipis de l’àrea metropolitana, tot i que en alguns, com l’Hospitalet, Sant Joan Despí o Santa Coloma, ja ha entrat en funcionament.