L’Ajuntament de Barcelona ha impulsat la xarxa de punts de recàrrega elèctrica a la ciutat amb el nou servei Endolla Barcelona, una xarxa gestionada per B:SM que aglutina tots els punts de recàrrega públics amb informació a temps real. En aquests moments, a Barcelona hi ha 503 punts de recàrrega, tant a la via pública com als aparcaments municipals distribuïts per tots els districtes de la ciutat. El consistori també té previst instal·lar 100 punts de recàrrega nous i triplicarà l’oferta actual de punts de càrrega ràpida.

La intenció del consistori és anticipar-se a la demanda i generar-ne de nova per tal que la ciutat disposi d’una infraestructura necessària per implementar el vehicle elèctric. Segons l’Ajuntament, la implantació d’Endolla Barcelona demostra el compromís de la ciutat per continuar orientar-se cap al futur en favor de la mobilitat elèctrica i contribuir a la reducció d’emissions de CO2, disminuir el soroll i fomentar el respecte pel medi ambient.

El consistori ha invertit 3,8 milions d’euros en el desplegament de la xarxa de recàrrega i n’hi invertirà 2,6 més al llarg d’aquest mandat. Fins ara, l’energia subministrada als cotxes elèctrics a la ciutat ha permès fer prop d’11 milions de quilòmetres sense emissions.

Nova imatge per facilitar-ne la identificació

La nova imatge del servei unifica visualment els punts de la via pública i els dels aparcaments de B:SM per facilitar la identificació de tots els elements per part de l’usuari. D’aquesta manera, els colors del logotip (verd i blau) serveixen per identificar més fàcilment la ubicació dels punts de recàrrega: verd per als que estan situats a la via pública i blau per als instal·lats als aparcaments. Aquesta imatge es desplegarà a partir del setembre i l’octubre.

Els usuaris poden consultar a la pàgina web d’Endolla Barcelona tota la informació relativa a la xarxa, inclòs un mapa interactiu que mostra la ubicació de tots els punts i la seva disponibilitat a temps real, així com el nombre i tipus d’endoll que hi ha.

La xarxa de recàrrega elèctrica més gran de tot l’estat

Endolla Barcelona és la xarxa més gran de l’estat, tal com destaca, en un comunicat, l’Ajuntament. D’aquesta manera, es converteix en la 10a xarxa pública de recàrrega elèctrica més gran a escala mundial, per darrere de ciutats com Nova York, Londres, Amsterdam o Berlín.