Una marxa de ciclistes ha circulat pel túnel de la Rovira aquest divendres a la nit per reclamar un carril bici en aquesta via. El grup ha estat prou nombrós per omplir el túnel de punta a punta mentre el creuava. Ho han fet durant un dels passejos reivindicatius organitzats per Massa Crítica, que se celebren tots els primers divendres de cada mes a l’Arc de Triomf. Els recorreguts volen fer visibles els ciclistes i reclamar l’espai públic per fer-ne un ús social.

La iniciativa per crear un carril bici al túnel de la Rovira per unir el Baix Guinardó i el Carmel es va incloure en els pressupostos participatius de l’Ajuntament, que ara estan en fase de valoració tècnica. Per impulsar aquest carril s’ha creat la plataforma Carril Bici pel Túnel de la Rovira. Diverses entitats en defensa de l’ús de la bici, com el Bicicleta Club de Catalunya (BACC), Xarxa Ciclista Segura, Eixample Respira o Ecologistes en Acció donen suport a la proposta.

Els túnels, també per a les bicis

Els ciclistes reclamen que els túnels de la ciutat també tinguin carrils bici que connectin diferents barris de Barcelona. Reclamen que aquests carrils bici també poden enllaçar Barcelona amb altres poblacions, com és el cas del reclamat carril bici als túnels de Vallvidrera, per arribar a Sant Cugat i que permetria arribar a les Planes en 14 minuts, segons els impulsors del projecte.

Darrerament també s’ha reclamat un carril bici al passeig de Maragall, i han començat les obres d’altre carril molt reivindicat, el de la via Augusta. Aquesta setmana l’Ajuntament ha anunciat la creació d’un carril bici al carrer d’Aragó.