taxis

Les entitats del sector del taxi negociaran amb l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) modificar el sistema tarifari actual per atreure clients. Així ho han anunciat associacions com Elite Taxi, el sindicat STAC o l’ATC en un comunicat conjunt després de reunir-se amb la presidenta de la institució, Rosa Alarcón. L’adaptació de les tarifes pot ser una de les mesures per afrontar un estiu amb menys turistes per la pandèmia de la covid-19 i, per tant, amb menys ingressos.

Les entitats del taxi expliquen que el canvi del sistema tarifari és una proposta feta pel mateix IMET. El portaveu d’Elite Taxi, Alberto “Tito” Álvarez, es mostra a favor de debatre aquesta mesura. Una de les possibilitats seria rebaixar el preu dels trajectes per afavorir l’increment de la demanda (per exemple, abaratint el preu del quilòmetre si el trajecte és molt llarg). També hi ha l’escenari de reformular íntegrament el sistema tarifari, una solució que algunes associacions fa anys que reivindiquen.

Una altra possibilitat que es debatrà en properes trobades serà instal·lar microparades a determinades zones de Barcelona per ampliar la cobertura territorial. Álvarez reconeix la “voluntat” i l'”entrega” d’Alarcón per trobar “mesures beneficioses” per als ciutadans.

La meitat de la flota els caps de setmana

Les darreres negociacions entre l’Institut Metropolità del Taxi i les entitats han permès assolir un nou acord per reduir la flota de taxis —per evitar un excés de vehicles circulant pels carrers de Barcelona disputant-se els clients— durant les pròximes quatre setmanes. Segons les associacions de taxistes, el pacte del mes de juny queda substituït per aquest nou calendari, que començarà dilluns, 6 de juliol.

  • De dilluns a divendres: circularà el 60 % de la flota.
  • Caps de setmana: circularà el 50 % de la flota.

Fa uns dies, el sindicat Elite Taxi va confirmar al programa ‘bàsics’, de betevé, que aquesta setmana anunciarien noves mobilitzacions perquè s’escoltessin les seves reivindicacions, unes protestes que, per ara, s’han ajornat.