Vidal ha afirmat que cal una modificació legislativa més dura “perquè les actuacions de Mossos quan identifiquen i detenen les persones que estan fent aquestes actuacions puguin tenir un recorregut judicial que impedeixi que tornin a reincidir“. Segons dades de TMB, hi ha un miler de grafiters que fan pintades al metro barceloní, amb pràctiques cada cop més arriscades i una actitud agressiva amb els vigilants de seguretat i el personal del metro o de neteja.

La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat també ha explicat que les intrusions dels grafiters a les instal·lacions del suburbà barceloní “són difícils, que tenen un risc i que impliquen com una competició entre grups”. Remarca, a més, que quan les accions es duen a terme amb el metro en funcionament es causa un perjudici als usuaris.

Per posar-hi fre, Vidal ha assegurat que “els operadors estem posant tots els mitjans que tenim”, igual que també ho estan fent, ha dit, els Mossos d’Esquadra. Assegura, a més, que les companyies han de destinar-hi molts recursos “en termes de seguretat”.