Els veïns del Coll expliquen que, des que es va inaugurar el parc, l’any 1987, sempre s’hi han produït actes incívics puntuals, però que ara la situació ha empitjorat. Jordi Morrus, de la junta de l’Associació de Veïns del Coll-Vallcarca, explica que “ara arrenquen les fonts, trenquen els bancs i arrenquen, fins i tot, els peus que estan collats a terra amb els seus blocs de ciment”.

El parc es tanca a les nits però és de fàcil accés

Una de les zones que rep més atacs són les pistes de petanca, possiblement perquè queden apartades i amagades per la vegetació. Els usuaris afirmen que els han trencat el mòdul moltes vegades i, fins i tot, els han robat el material que hi guarden. Amado Catalán, president del Club de Petanca Coll–Vallcarca, ho explica: “Ens han entrat diverses vegades, ens tiren pedres, fan pintades… Aquest estiu, van posar la reixa nova”, i els han trencat els bancs en diverses ocasions. Segons els veïns, aquests actes vandàlics els cometen grups de joves que entren a les nits al parc. Diuen que, tot i que l’espai es tanca a les nits, és molt fàcil accedir-hi.

A més d’actes incívics, els usuaris denuncien també un manteniment insuficient. Afirmen que el terra està molt malmès, que els bancs son incòmodes i que no es reparen —de fet, asseguren que cada cop n’hi ha menys—, i hi ha una il·luminació escassa. Per això, demanen a l’Ajuntament més vigilància i millor manteniment. Ja han portat la demanda al districte de Gràcia, a través de la Taula Comunitària del Coll. L’Administració els ha assegurat que hi ha prevista una reforma integral del Parc de la Creueta del Coll abans que acabi aquest mandat.