En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Xavier Ballaz, grafiter i membre l’associació Difusió ha explicat que aquestes bandes de grafiters fan aquestes accions “per deixar-se veure i el metro és la cirera del pastís del grafit”. Balaz ha remarcat que un grafit té una sèrie de components que són imprescindibles, per exemple, la il·legalitat. D’altra banda, ha situat l’origen de les pintades al metro als anys 70, quan no hi havia internet i els combois es convertien en l’aparador perfecte per difondre l’obra dels grafiters.

A banda dels vídeos que els grafiters distribueixen a la xarxa amb les pintades que fan al metro, ells mateixos també publiquen imatges en les quals fins i tot protagonitzen un intercanvi de llançament de pedres amb els vigilants de les instal·lacions de TMB.

TMB assegura que té identificats un miler de grafiters que actuen al metro en accions coordinades a diferents estacions de metro. La companyia afirma que actuen sabent exactament com, quan i on accediran al suburbà per fer la pintada, i denuncia que són cada cop més agressius.