El decret que regula la circulació dels autobusos de més de 12 metres per les rondes es va implantar l’any passat i va caducar el 31 de desembre. L’Ajuntament va començar els tràmits per renovar-lo. Durant aquests dies que no hi ha hagut el nou permís, el consistori nega que aquests autobusos no hi poguessin passar. Fonts municipals asseguren que es va decidir allargar-ne l’anterior “a efectes pràctics”, una decisió presa “de forma verbal” amb TMB.

Així, l’incendi d’aquesta matinada s’ha produït en una situació administrativa compromesa ocasionada, segons les mateixes fonts, per la complexitat del nou permís. El document, signat finalment aquest divendres, permet que els vehicles de transport de viatgers utilitzin les rondes durant tot el dia, però els imposa requeriments de seguretat, com un límit de velocitat de 60 km/h o l’obligació de circular pel carril dret.

Es preveu que la nova llicència entri en vigor la setmana que ve i estigui vigent fins al 31 de desembre del 2021. Segons fonts municipals, tornant a permetre la circulació d’aquest tipus vehicles a les rondes durant tot el dia es vol prioritzar el transport públic i evitar que es concentrin massa autocars a l’interior de la ciutat.