Els bombers ha rebut l’avís a un quart de dotze de la matinada. En arribar al lloc dels fets, un autobús de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), de gas, articulat  i de 18 metres, s’estava incendiant dins el túnel de la Vila Olímpica. De moment encara es desconeixen  les causes del foc que ha provocat fins a quatre explosions que podrien ser dels neumàtics del vehicle o de l’acumulació de gas, entre d’altres. El conductor de l’autobús, que anava sense passatgers, ha sortit il·lès, mentre que un camioner s’ha hagut de traslladar a l’Hospital Moisès Broggi per inhalació de fum.

TMB ha informat que la causa de l’incendi no ha estat cap explosió, ja que s’han trobat les 10 bombones de gas senceres. Així, asseguren que el sinistre ha estat una “incidència comuna en tots els operadors urbans”, tot i les mesures preventives que se segueixen per reduir-los. A més, TMB assenyala que l’autobús sinistrat estava arribant “al final de la seva vida útil”, perquè actualment s’està licitant “la compra de 51 autobusos articulats per substituir-los a finals d’aquest any”.

L’incendi, que ha tallat durant més de set hores els dos sentits de la marxa de la ronda del Litoral, ha afectat el sistema de ventilació del túnel, que fa 820 metres. Durant tota la nit, hi han treballat 11 dotacions dels Bombers i dos vehicles de comandament juntament amb personal de les rondes que han activat el sistema manualment de ventilació. Tot plegat, ha permès obrir el trànsit de la ronda del Litoral a les 6:30 h en sentit Besòs, i una hora més tard, en sentit Llobregat. Se n’han ressentit la Gran Via i l’avinguda de la Meridiana on hi ha hagut retencions importants a primera hora.

No és la primera vegada que l’incendi d’un autobús afecta durant hores la circulació a la ronda del Litoral.