Finalment la rehabilitació de l’estació de metro Besòs Mar és una realitat després d’anys de reclamar millores en la que es va considerar, durant molt de temps, la pitjor estació de metro de Barcelona. S’han solucionat les filtracions i millorat l’accessibilitat de l’espai.

La insistència dels veïns, que reclamaven urgentment una millora de l’estació de Besós Mar, de la Línia 4 de metro, ha donat fruits. Després d’anys de demanar-ho, la rehabilitació ja és un fet. Aquest divendres se n’ha pogut veure els resultats.

Les obres, que acaben de finalitzar, han permès solucionar diferents patologies de la infraestructura, com ara les filtracions, especialment importants a causa de la proximitat del riu Besòs i del litoral. Se n’ha millorat també l’accessibilitat,  suprimint escales al vestíbul, i també s’ha elevat el nivell de les andanes per reduir la separació respecte dels trens. A més, s’estrena imatge, nous paviments, revestiments de parets i il·luminació de consum més baix. Ara els bancs també són més amples. El cost de l’obra és d’1,62 milions d’euros.

La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, i el regidor del districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner, han visitat aquest divendres l’estació de metro rehabilitada. Des de totes dues bandes s’ha subratllat la importància de les obres, tan reivindicades, en aquesta estació  i el regidor del districte les considera, a més, importants des d’un de vista simbòlic, pel compromís d’actuar en aquests dos barris, el Besòs i el Maresme.

Finalitzen obres en altres estacions 

Juntament amb aquesta estació, TMB ha executat  la rehabilitació integral de Passeig de Gràcia (Línia 3) i Paral·lel (línies 2 i 3), així com la reforma parcial de Fondo i Universitat (Línia 1). Les obres, que han comportat una inversió global de 8,5 milions d’euros, formen part del programa d’actualització i millora de la funcionalitat d’estacions antigues o que s’utilitzen molt per part dels usuaris.