Els controladors de l’aeroport de Barcelona han tornat a convocar una vaga indefinida per aquest estiu. La convocatòria l’ha fet el Comitè d’Empresa de Trablisa, la companyia encarregada dels controls de seguretat a l’aeroport. Ho han fet després de desconvocar les aturades que estaven previstes per al mes de juliol.

A les aturades hi estan cridats els prop de 500 treballadors que s’encarreguen dels controls d’accés del Prat que, l’any 2017, contractats per EULEN, ja van secundar una vaga que va posar en escac l’operativa de l’aeroport.

Els vigilants de seguretat reclamen un plus d’un euro l’hora per la “càrrega física i mental” que suporta aquest col·lectiu per l’afluència de viatgers i hores de treball, així com la recuperació del plus d’aparcament. Els treballadors també demanen descansos de deu minuts per hora i formació per a tota la plantilla.

Vaga indefinida

La vaga es durà a terme de forma indefinida durant les 24 hores del dia a partir del 9 d’agost, segons ha informat l’Alternativa Sindicat, que ha lamentat que la direcció de Trablisa no s’hagi presentat aquest divendres a la reunió convocada amb el comitè per abordar les seves diferències. De fet, des del sindicat consideren que es tracta d’una “irresponsabilitat” per part de l’empresa, a més d’un “clar menyspreu” a la representació laboral i als viatgers. L’empresa ja paga el plus de productivitat a vigilants d’altres aeroports, un punt que ja ha estat portat davant la justícia i està pendent de resolució.