Tren de Rodalies

El Departament de Treball i el Ministeri de Foment han decretat els serveis mínims per la vaga parcial de Renfe del 31 de juliol, el 14 i 30 d’agost i l’1 de setembre. Durant els dos períodes d’aturades, de 12 a 16 h i de 20 a 0 h, funcionaran el 40 % dels trens de Rodalies, mentre que la resta de la jornada hi haurà servei de trens normal. La vaga la convoca el sindicat CGT per denunciar falta de personal. Asseguren que això provoca que es doni un servei de poca qualitat als ciutadans.

El servei de trens de Rodalies dels dies afectats per la vaga es pot consultar al web www.rodaliesdecatalunya.cat o bé al telèfon 900 41 00 41.

Un 78 % dels  AVE i llarga distància, i un 65 % de trens Avant

En el cas dels trens Avant, els serveis mínims seran del 65 %, i els trens de llarga sistància i l’alta velocitat, del 78 %.

Renfe recorda que els viatgers que tinguin bitllets adquirits amb antelació i que resultin afectats per la vaga poden sol·licitar-ne el canvi o el reemborsament sense cost addicional a les estacions i agències de viatges. En el cas que el seu tren hagi estat suprimit se’ls oferirà, si és possible, un altre tren en l’horari més pròxim possible. En cas de voler més informació, es pot consultar el telèfon de Renfe 912 320 320 o bé el web www.renfe.com o el Twitter @Renfe.

L’última vaga del servei de Rodalies de Renfe va ser el 15 de juliol i va transcórrer sense incidents. En aquella ocasió la convocava Comissions Obreres per denunciar l’incompliment del conveni col·lectiu.