Cada cop és més habitual trobar porcs senglars a la ciutat a la recerca de menjar. La setmana passada un veí del barri de Porta, a Nou Barris, va enregistrar unes imatges d’un aquests animals des del balcó de casa seva, al carrer de la Selva. En el vídeo s’observa com una patrulla de dos motoristes de la Guàrdia Urbana persegueixen de prop el porc senglar mentre intenten retornar-lo cap a la serra de Collserola.

Evitar que l’animal arribi a la Meridiana

Segons Allan Rodríguez, el veí que va gravar les imatges, aquella nit van baixar tres porcs senglars al barri de Porta. “Creiem que era una família, que anava a la recerca de menjar”, explica el veí. Segons el testimoni, no és la primera vegada que els animals arriben fins al barri, situat al sud de Nou Barris i molt a prop de l’avinguda Meridiana. Fa unes setmanes alguns veïns ja van alertar de la presència d’un porc senglar a l’avinguda de Rio de Janeiro.

Segons ha pogut saber betevé, no és el primer cop que una patrulla d’agents de la Guàrdia Urbana retorna un porc senglar fins a la serra de Collserola. El principal objectiu és evitar que els animals arribin fins a vies que tenen molt trànsit de vehicles, com ara la ronda de Dalt o l’avinguda Meridiana, perquè poden provocar accidents greus.

Les visites de porcs senglars, cada cop més freqüents

Sarrià – Sant Gervasi i Nou Barris són els districtes amb més presència de porcs senglars, encara que s’han arribat a veure fins i tot per la Diagonal. El cas més destacat és el de Vallvidrera, on es poden veure fins i tot de dia. Al nord de Nou Barris s’ha hagut de protegir les colònies de gats amb gàbies especials contra els senglars.

Des de l’Ajuntament de Barcelona es recomana als ciutadans no donar menjar als porcs senglars i, sobretot, en els casos dels barris fronterers amb la serra, no deixar les bosses d’escombraries ni restes d’aliments fora dels contenidors.