És ara mateix el tema de conversa de tots els veïns a tocar de la plaça de Vallvidrera: la presència i l’actitud cada vegada més desafiant dels senglars que baixen a buscar menjar a la zona urbana. Els veïns creuen que s’ha de millorar el sistema d’ancoratge, especialment de les papereres, per evitar que els senglars trobin menjar amb facilitat, ara que la seva presència sembla que creix.

Situacions d’inseguretat

Segons Joan Pujol, de l’Associació de Veïns de Vallvidrera, els senglars identifiquen quan els veïns porten menjar, per exemple en una bossa, aquests animals els ataquen fins que aconsegueixen el preuat botí. Aquest comportament violent abans no es produïa. Pujol explica algunes situacions que els veïns han viscut aquests dies: “Ens trobàvem l’altre dia a la plaça de Vallvidrera uns quants veïns reunits i set senglars van acorralar una dona per prendre-li la bossa que portava i vam haver d’anar a rescatar-la.”

Set senglars van acorralar una dona i la vam haver de rescatar.
Joan Pujol, AV Vallvidrera

Hi ha una situació d’inseguretat que ha fet canviar d’hàbits alguns veïns, Pujol explica que “ahir mateix una veïna ens comentava que quan arriba més tard de les vuit del vespre, al funicular, ha de trucar perquè la vinguin a buscar perquè té por d’anar pel carrer”.

Ha de trucar perquè la vinguin a buscar perquè té por.
Joan Pujol, AV Vallvidrera
Un senglar es cola en un autobús

Limitar l’accés al menjar

Els veïns valoren positivament que l’Ajuntament hagi bloquejat alguns contenidors per evitar que els senglars els puguin bolcar. Però diuen que no tots estan reforçats i que els porcs senglars ara es concentren a les papereres. S’hi fiquen a dins i treuen tot el que poden al carrer amb l‘escampall de brutícia que això provoca.

Pujol creu que si s’adoptés la mateixa solució del porta a porta de Sant Andreu i s’utilitzés un contenidor estanc per a la brossa orgànica es limitaria molt l’accés dels senglars al menjar.