Aquest dissabte al matí la Guàrdia Urbana ha detectat 11 positius en un control aleatori d’alcoholèmia i estupefaents que s’ha fet a la ciutat.

Segons ha explicat la policia a les xarxes socials, dels 18 controls d’alcoholèmiaset han resultat positius. A banda, s’han fet vuit tests de drogues, i en aquest cas els positius han estat quatre. És a dir, la meitat de proves de drogues a conductors han obtingut un resultat positiu.

Aconseguir l’1 % de positius en els controls

La policia municipal recorda que l’alcohol i les drogues són incompatibles amb la conducció. Per tal de reduir tant la sinistralitat viària com el nombre de víctimes de trànsit, diuen, és necessari incidir en la prevenció i correcció de les conductes de risc, com són la conducció amb nivells d’alcohol superiors a les taxes permeses o sota els efectes de substàncies estupefaents. El Pla local de seguretat viària 2019-2022 estableix 13 indicadors prioritaris que actuen per reduir la sinistralitat, i un d’ells és baixar de l’1 % els positius d’alcoholèmia en els controls preventius aleatoris.