neu catalunya prop barcelona

Busques on hi ha neu a Catalunya aquest cap de setmana, però sense anar gaire lluny i a prop de Barcelona? Les enfarinades dels dies 5 i 11 de gener van deixar neu en alguns indrets del territori, tot i que l’ascens posterior de la temperatura va acabar fonent-la. La nevada del dia 19 de gener va ser minsa i bàsicament va beneficiar els Prepirineus.

Repassem a continuació tota la llista dels llocs on veure neu a Catalunya aquests dies i on pots gaudir-ne prop de Barcelona.

Informa’t bé de l’estat de les carreteres i respecta l’entorn

Recorda informar-te bé de les carreteres tallades o afectades per la neu a Catalunya abans de sortir de casa a través del Servei Català de Trànsit.

Evita massificar els espais naturals i sigues sempre respectuós amb l’entorn i amb la fauna que hi viu. Recorda que en alguns parcs naturals com el Montseny hi ha la possibilitat de moure-s’hi amb transport públic i, així, evitar l’ús del vehicle privat.

On veure neu a Catalunya?

 • Neu a Rasos de Peguera

En passar Berga s’agafa una carretera secundària que porta a aquesta antiga estació d’esquí alpí. Es tracta d’un lloc amb encant i història, a poc més d’una hora de la ciutat i d’accés molt fàcil. Al costat de les antigues pistes d’esquí encara funciona el refugi.

Els Rasos de Peguera va ser una de les zones més beneficiades per l’enfarinada de divendres 19 de gener, amb gruixos a l’entorn dels 10 cm.

 • Neu a Coll de Pal

Abans d’arribar al túnel del Cadí, sortint de la C-16 a Bagà i resseguint durant 19 km la BV-4024, arribaràs al coll de Pal, a 2.106 m. Una mica més endavant hi trobaràs l’antiga estació d’esquí del coll de Pal, que actualment forma part de l’estació d’esquí de La Molina. És un indret sense serveis.

Informa’t abans de l’estat de la carretera, ja que el coll sol quedar tancat en dies de vent o a causa del risc d’allaus.

Aquesta zona no tenia gens de neu fins al 4 de gener. Les enfarinades dels dies 5 i 10 de gener van desaparèixer a posteriori a causa de l’ascens de la temperatura. Divendres 19 de gener hi van caure uns 5 cm de neu nova.

 • Neu al Montseny

Un clàssic de les postnevades. Acostuma a ser un lloc amb moltes aglomeracions per la seva popularitat quan ha nevat. A banda de la coneguda Santa Fe del Montseny, es pot passejar per llocs no tan freqüentats com Collformic o el pla de la Calma i Tagamanent.

Informa’t bé de l’estat de les carreteres si has pensat d’anar-hi i usa preferentment el transport públic.

La nevada de dimecres 10 de gener va deixar uns 5 cm de neu nova a les cotes altes del massís del Montseny, on encara se’n conservava una mica de la nevada de Reis. L’ascens de la temperatura posterior va fondre-la pràcticament tota. Divendres 19 de gener es va enfarinar lleugerament la part més alta del massís.

 • Neu a la Cerdanya i el Ripollès

Les dues comarques gaudeixen d’una àmplia oferta de turisme de neu. Independentment, podem trepitjar-ne fora de les pistes molts dies hivernals a cotes mitjanes i altes. La carretera de la collada de Toses arriba gairebé als 1.800 m. També pots arribar fins a les estacions d’esquí nòrdic, molt més familiars.

La nevada dels dies 10 i 11 de gener va deixar-hi gruixos poc per sobre els 5 cm en aquest entorn. La neu, però, va agafar al fons de la plana ceretana i també a les parts mitjanes i altes del Ripollès. L’ascens de la temperatura de l’inici de la setmana la va fondre gairebé tota. Divendres 19 de gener es van acumular uns 5 cm cap al cantó de la Molina i Masella. Van caure entre 2 i 5 cm a cotes mitjanes i altes del Ripollès.

 • Neu al Collsacabra

Igual que al Montseny, tenim l’inconvenient que no sempre hi trobarem neu. El Puigsacalm n’és punt culminant i “només” arriba als 1.500 m. Tot i això, és una molt bona alternativa si ha nevat en cotes mitjanes, ja que la carretera que uneix Santa Maria de Corcó amb Tavertet, Rupit i Cantonigròs supera els 900 m de cota.

Actualment no hi ha neu en aquest sector.

 • Neu a Port del Comte / Tuixent

Suposa unes dues hores de trajecte des de Barcelona. Es tracta d’una zona prepirinenca d’accés fàcil en cotxe fins a la cota 1.800 de Port del Comte, el coll de Port o els 1.900 m de l’estació familiar d’esquí nòrdic de Tuixent-la Vansa. Si tenim unes bones cames, podem fer una passejada per la serra del Verd, que té una bonica perspectiva del Pedraforca.

La nevada del dia 19 de gener va ser força generosa en aquest àmbit. Es van acumular entre 10 i 20 cm de neu nova cap al Port del Comte.

 • Neu a Prades 

Suposa un desplaçament una mica més llarg, de gairebé dues hores. L’altitud, a 950 m, acostuma a ser insuficient per veure-hi neu, però en situacions de llevant fred és un lloc immillorable. A més a més, guanyar una mica d’altura és molt fàcil, ja que moltes carreteres d’accés a Prades superen la cota de 1.100 m.

Ara mateix no hi ha neu a la zona.

Altitud de pics i muntanyes de Catalunya

En funció de la meteorologia, podràs trobar neu en altres indrets propers. Aquí et facilitem l’altitud d’alguns llocs clàssics per fer-te una idea de si hi trobaràs neu o no. Recorda, però, que abans de desplaçar-t’hi és imprescindible informar-te de l’estat de les carreteres i sortir preparat, amb cadenes i roba d’abric.

El Vallès Occidental:

 • coll d’Estenalles, 870 m
 • la Mola, 1.103 m

El Baix Llobregat

 • pic de Morella, 595 m
 • monestir de Montserrat, 720 m
 • Montserrat (Sant Joan), 970 m
 • Montserrat (Sant Jeroni), 1.236 m

L’Alt Penedès:

 • serra d’Ancosa, 850 m

El Garraf:

 • pic de la Mola, 535 m
 • plana Novella,  310 m

El Barcelonès:

 • el Tibidabo, 512 m
 • turó del Carmel, 266 m
 • Montjuïc, 192 m

El Maresme:

 • turó d’en Vives (Montnegre), 765 m
 • el Corredor, 657 m
 • turó d’en Galceran, 485 m
 • puig Castellar, 300 m