millor pa sant jordi 2024

Ja es coneix qui fa el millor pa de Sant Jordi 2024. El forn tradicional de L’Obrador dels 15, al passeig de Maragall 209, al barri del Guinardó, ha rebut el premi, organitzat per Panatics. La Mònica Gregori és la cinquena generació d’aquest forn i assegura que el secret per haver convençut el jurat és utilitzar matèria primera de qualitat i de proximitat, la massa mare pròpia i el toc essencial, que és “tenir passió per l’ofici”.

Tres tipus de massa

Gregori explica a betevé que el pa de Sant Jordi l’elaboren amb tres tipus de massa: una amb nous, una amb formatge emmental i la tercera amb sobrassada. Assegura que han volgut mantenir les tradicions i afegir noves creacions per adaptar-se a noves realitats, com un pa vegà de Sant Jordi amb dues masses: una de remolatxa i llinassa, i una altra de farina de blat de moro, cúrcuma i llavors.

Foto: Pa de Sant Jordi vegà

Previsió d’elaborar 700 pans

Gregori sap que el reconeixement, molt probablement, li durà més clients i encàrrecs. Per això preveu elaborar uns 700 pans de Sant Jordi, que ja es poden comprar al forn. “Ja tenim algun encàrrec. La gent se n’ha assebentat i això que només fa unes hores que ens han donat el premi”, explica. El pa guanyador s’ha elaborat segons la recepta original que va crear Eduard Crespo el 1989 i que va “regalar el secret de la recepta tots els forns”, diu Gregori.

Els altres finalistes del concurs han estat el Forn la Llibreria, al número 22 del carrer d’Aribau de Barcelona i la Pastisseria Larrosa, a Flix.

Què vols saber del Sant Jordi 2024 a Barcelona?