El pa de Sant Jordi és una combinació de tres pans: un pa de nous, un de formatge i un de sobrassada. Per això, el primer és fer les masses d’aquests tres pans. T’expliquem amb els consells del Forn Mistral com fer un pa de Sant Jordi a a casa amb les mesures, coccions i ingredients necessaris. T’atreveixes !

Recepta del pa de Sant Jordi pas a pas


Ingredients del pa de Sant Jordi

  • 1050 g de farina
  • 80 g de llevat
  • 175 g de formatge
  • 150 g de sobrassada
  • 200 g de nous
  • 38 g de llard
  • 25 g de sucre
  • 30 g de sal
  • 485 g d’aigua

La base triple

Per fer la pasta del pa de nous barregem 250 grams de farina, 200 grams de nous, 30 grams de llevat, 38 grams de llard, 25 grams de sucre, 115 grams d’aigua i 5 grams de sal.

La pasta per al pa de formatge porta 400 grams de farina, 175 grams de formatge, 25 grams de llevat, 210 grams d’aigua i 12,5 grams de sal.

El pa de sobrassada té com a base 400 grams de farina, 150 grams de sobrassada, 25 grams de llevat, 160 grams d’aigua i 12,5 grams de sal.

Per fer cada pasta, barregem els ingredients i els remenem durant uns 20 minuts. Hem d’aconseguir una massa de textura homogènia i elàstica, que es pugui treballar sense que es trenqui.

Composició i cocció

Quan ja tenim les masses dels pans a punt, prenem la de formatge, estenem la pasta amb un corró fins que tingui un centímetre de gruix i formem un rectangle. Fem el mateix amb la de sobrassada, que serà de dimensions una mica més petites. Col·loquem una capa sobre l’altra i fem particions en rectangles llargs, que superposarem fins tenir sis barres de formatge i quatre de sobrassada per aconseguir el dibuix de la senyera.

PaSantJordi mistral

Estenem la pasta de nous i hi emboliquem les capes que hem format amb la pasta de formatge i de sobrassada. Una vegada embolicat, tallem en porcions d’uns quatre centímetres o de la mida que vulguem fer els pans.

Deixem reposar els pans perquè fermentin durant una hora i mitja i els posem al forn a 210º durant uns 10 minuts.