Entre servei i servei a les pizzeries que Rafa Panatieri i Jorge Sastre tenen als carrers de Provença i de l’Encarnació, molts dies el personal acaba menjant trossos de massa de pizza que els sobra acompanyada dels embotits artesans que també fan ells. I resulta que la combinació “està deliciosa”. Tant és així que han decidit compartir-la amb la resta dels mortals. De moment ho fan amb accions efímeres als seus restaurants però abans de l’estiu l’objectiu és poder obrir Molla, un establiment d’entrepans, a prop de la plaça de Francesc Macià.

Entre el pa, la massa de pizza i la focaccia

Jorge Sastre, un dels dos socis del projecte, no s’aventura a confirmar a betevé ni la data —“se sap quan comencen les obres però mai quan s’acaben”— ni el lloc exacte on s’ubicaran, “perquè altres vegades ens han aixafat la guitarra”. El que sí que té clar és que s’hi podran menjar “entrepans bons que no són de pizza, ni de focaccia ni de pa, sinó de tot alhora”.

En aquesta fórmula combinaran la graella que tan bon resultat els dona al restaurant Bravo (el tercer projecte de Sastre i Panatieri) per cuinar la massa dels “molladillos” i els embotits que preparen artesanalment per a les pizzes, que l’any passat van ser escollides les millors d’Europa i les terceres millors de tot el món.

Sartoria Panatieri: la millor pizzeria del rànquing europeu 50 top pizza és de Barcelona
Per primera vegada, la llista de les 50 millors pizzeries europees s’ha donat a conèixer fora d’Itàlia

Combinacions amb embotits artesans

La carta “estarà molt viva i dependrà dels productes de temporada”, explica Sastre. “Tindrem algun entrepà clàssic, que sigui com una insígnia de la casa, però anirem innovant”. De moment ja han fet algunes proves que han donat a conèixer de forma temporal als clients que s’han apropat al Bravo durant dos caps de setmana. “Ha triomfat molt el ‘molladillo’ de pernil a la brasa amb mantega i cabdells d’enciam a la brasa i el de sobrassada amb formatge de Maó, mel i albergínia”. No descarten tampoc oferir combinacions que no portin embotits.

Sastre creu que no és fàcil trobar bons entrepans i que al seu establiment es podran menjar acompanyats de cerveses artesanes o una copa de vi. Qui sap si en un futur proper, a banda de liderar les llistes de les millors pizzeries, també es coronaran als rànquings que reconeixen els millors entrepans del món.