La Lliga de Futbol Professional continua posant dates a la tornada de la competició després de la crisi del coronavirus. El president de la LFP, Javier Tebas, ha confirmat a ‘El partidazo de Movistar’: “Treballem amb la idea de jugar el primer partit l’11 de juny. Seria el derbi sevillà entre el Sevilla i el Betis”.

Un dia abans de la data inicial

Després que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciés que els partits de Lliga tornarien a partir del 8 de juny, la LFP ja n’ha concretat la data. El president del futbol professional, Javier Tebas, ha confirmat que, “malgrat no tenim cap tipus de pressa, seria la nostra il·lusió poder disputar un primer partit l’11 de juny. Seria l’enfrontament entre el Sevilla i el Betis al Sánchez Pizjuán“. Amb aquesta nova data, la Lliga s’avançaria un dia al que estava previst per a la tornada dels partits de Primera i Segona. Inicialment la data era la del 12 de juny. Això sí, el mateix Tebas assegura que “ens agradaria que fos l’11, però si no ho passaríem al 12 o 13 de juny. Intentarem que sigui el dia 11 a les 10 de la nit“.

Els horaris i la calor

Durant l’entrevista, Tebas ha anunciat que en els pròxims dies donaran a conèixer els dies i hores de les primeres quatre jornades que es disputaran. En aquest sentit, i davant la preocupació mostrada pels jugadors respecte a la calor per les altes temperatures en les quals es disputaran les 11 jornades, Tebas ha afirmat que “hem treballat des de fa mesos per saber la mitjana de temperatura que farà a cada ciutat on es disputi un partit durant els pròxims dos mesos. Ja hem previst que els partits entre setmana es disputin entre les 19.30 h i les 00 h, mentre que el cap de setmana es jugaran entre les 17 h i la mitjanit”. En aquest sentit, el president de la LFP ha remarcat que els partits de les 5 de la tarda es disputaran al vessant cantàbric, on les temperatures són més baixes que no pas al centre i sud de la Península.

El protocol d’un partit i dels entrenaments

Pel que fa a la normativa durant els partits, Javier Tebas ha afirmat que des de la Lliga tenen tots els protocols i que “ara per ara només ens queda pendent el tema dels mitjans de comunicació que podran accedir als estadis, ja que haurem de reduir el nombre de periodistes que podran entrar al camp”.

Respecte als entrenaments, els jugadors de Primera i Segona Divisió ja poden entrenar-se en grups superiors als 10 jugadors. Això sí, Tebas recorda que encara no ho poden fer amb grups superiors als 14 esportistes, “a partir de l’1 de juny ja podrien entrenar-se tots junts, però cal extremar les precaucions i no volem avançar terminis per res del món”.