Retencions Ronda Fase 1

Tot i que de manera esporàdica, i amb una imatge encara força allunyada del col·lapse habitual, aquest dilluns al matí han tornat les retencions a les rondes. Després de dies amb la mobilitat reduïda al mínim per la crisi oberta pel coronavirus, el primer dia de fase 1 s’ha fet notar a les vies ràpides de la ciutat. En especial, a la ronda Litoral, que a primera hora -entre les 8 i les 9 h- tenia un aspecte semblant al d’un dia sense decret d’estat d’alarma.

Tot i que també ha registrat un augment del trànsit, la ronda de Dalt ha estat força més tranquil·la que la del Litoral durant tot el matí.

ronda de dalt fase 1

 

La mobilitat al metro augmenta un 13 %

Segons les dades fetes públiques aquest dilluns al matí per TMB, les validacions al metro encara estan força per sota, un 70 %, de les del dia de referència del 2019, sense emergècia sanitària. Però la desescalada comença a notar-se en les validacions fetes al transport públic. Així, en hora punta, havien augmentat un 13 % respecte a les efectuades dilluns de la setmana passat, encara en fase 0,5. En total, durant les hores de màxima afluència del matí, el metro ha rebut 78.000 passatgers, segons TMB.