El Gran Teatre del Liceu continua tancat per la pandèmia del coronavirus, però ja té a punt la nova temporada 2020-2021. L’estrena serà el 27 de setembre i estarà condicionada pels protocols de seguretat i higiene per la covid-19. D’entrada, hi haurà una reducció dràstica de l’aforament, d’entre el 50 i el 60 % fins Setmana Santa. El fil conductor de la programació serà l'”obsessió” com a passió humana i hi destaquen vuit grans títols, com ‘Don Giovanni’ o ‘La Bohème’.

Mascareta obligatòria?

Després d’haver cancel·lat les darreres produccions per la crisi sanitària, el teatre aixecarà de nou el teló amb la voluntat “d’oferir espectacles en viu i seguir emocionant el públic”. Una tasca que volen fer amb totes les garanties. Per això, l’aforament serà reduït, amb una variació d’entre el 50 i el 60 % de butaques disponibles, perquè en el cas de membres d’una mateixa família o persones que conviuen en una mateixa llar, la distribució dels seients pot ser diferent.

A banda, funcionaran màquines de renovació de l’aire i serà obligatori el rentat de mans amb gel hidroalcohòlic. El que no han aclarit és si l’ús de mascareta serà obligatori perquè encara estan treballant en els nous protocols de seguretat.

16 milions d’euros menys en taquilla

La programació s’ha adaptat per aconseguir equilibri pressupostari davant els 16 milions d’euros de pèrdues en taquillatge, “però sense perdre qualitat”, ha dit el president del Liceu, Salvador Alemany. A la pràctica això s’ha traduït en una tisorada al pressupost, que ha passat de 50 milions d’euros a 44, per compensar la pèrdua d’ingressos.

La reobertura anirà a càrrec d’un recital de Sondra Radvanovsky i Piotr Beczala. En la programació destaquen produccions com ‘Don Giovanni’, ‘Lucia di Lammermoor’, ‘Otello’, ‘La traviata’, ‘Tannhäuser’ i ‘La bohème’. A més, sobresurt l’estrena a l’estat de la nova coproducció del Liceu: ‘Lessons of love and violence’.

Els abonaments nous ja estan disponibles

Els abonaments de la temporada 2020-21 ja es poden reservar, però el teatre els confirmarà al setembre en funció de les restriccions d’aforament. Així mateix, la venda general de localitats s’iniciarà un mes i una setmana abans de cada estrena, per tal d’adaptar els aforaments depenent de les limitacions del moment.

Tenint en compte la incertesa dels primers mesos de la nova temporada, es permetrà que els abonats puguin renunciar amb un màxim de 15 dies d’anticipació a títols compresos entre els mesos d’octubre i desembre.