Gimnàs Sant Pau

Els barcelonins hauran d’esperar fins a la fase 3 per fer ús de les 56 instal·lacions esportives municipals de la ciutat, com els gimnasos, els camps de futbols, els pavellons i les pistes poliesportives. Per això encara queda com a mínim tres setmanes. Llavors també obriran el Camp Municipal de Beisbol i Softbol Pérez de Rozas i el Camp Municipal de Rugbi de la Foixarda.

El que s’obrirà abans, a partir de l’1 de juny, seran les pistes municipals de tenis, pàdel i túnel d’escalada de la Foixarda a l’aire lliure, sense poder-ne fer ús dels vestidors. S’hi podrà fer l’esport corresponent, però per ara no en parelles. Els equipaments de la platja també obriran la setmana que ve, com l’Espai de Mar, la Base Nàutica Municipal i el Centre Municipal de Vela. Ho ha anunciat David Escudé, regidor d’Esports.

Quan Barcelona entri a la fase 2 s’obriran les instal·lacions esportives a l’aire lliure sense públic per a esports sense contacte i instal·lacions esportives especialitzades cobertes sense fer-ne ús dels vestidors. Es reobriran les pistes d’atletisme (Joan Serrahima, Parc de Migdia – Complex Esportiu Municipal Pau Negre, Can Dragó, la Mar Bella). També les instal·lacions municipals de Montjuïc, com l’Escola Municipal d’Hípica la Foixarda, Club d’Agility Ciutat Comtal i Camp Municipal de Tir amb Arc. També s’ha previst la reobertura del Velòdrom Municipal d’Horta Miquel Poblet, Pistes Municipals d’Aeromodelisme de Montjuïc, Centre Municipal d’Escalada la Foixarda, Centre Municipal de Tennis de Taula Reina Elisenda i Centre Municipal d’Esgrima Reina Elisenda.

Quan obriran les piscines descobertes?

Les piscines municipals descobertes s’obriran a la tercera fase, aproximadament el 22 de juny, segons Escudé. En aquestes instal·lacions tampoc no se’n podrà fer ús del vestidor. El regidor ha explicat que tots aquests espais podran ser utilitzats també pels casals d’estiu. Són les piscines municipals de Montjuïc, Llac – Parc de la Creueta del Coll, piscina descoberta CEM Guinardó, piscina La Clota – Centre Esportiu Municipal Olímpics Vall d’Hebron i Llac-Centre Esportiu Municipal Can Dragó.

Escudé ha anunciat que l’Ajuntament treballa amb una aplicació mòbil per conèixer en directe quanta gent hi ha a l’equipament que tindrà un aforament limitat. Pel que fa a les piscines cobertes es posaran en servei en funció de quan obri l’equipament on estiguin ubicades. En aquesta mateixa fase s’obriran els 41 centres esportius municipals i també les instal·lacions especialitzades, en total 51 concessions, amb les mesures de control d’aforament.