Salvador Illa, ministre de sanitat, ha anunciat l’aprovació d’un decret llei pel qual, a finals d’aquest mes de juny, el públic podria tornar a accedir als estadis de futbol per veure un partit, però que serà una decisió del Consejo Superior de Deportes. Per aquella data està previst que la fase d’alarma per la pandèmia del coronavirus finalitzi i que tot l’estat es trobi en una situació que permeti l’accés als camps de futbol per als seguidors. La tornada dels espectadors serà igual i al mateix temps per a totes les Comunitats Autònomes, sense fer discriminacions, quan aquestes estiguin a la mateixa fase.

Aforament indeterminat

Els estadis podran acollir aficionats sempre que s’hi mantinguin tots els protocols de seguretat i prevenció que s’han marcat durant la crisi del coronavirus. El principal control radicarà en el nombre de seguidors que podran accedir als camps i això ho acabaran decidint el Consell Superior d’Esports en coordinació amb les federacions, els departaments de salut de les comunitats autònomes i el ministeri de sanitat espanyol.

Els partits, amb públic, per a Barça i Espanyol

Si, finalment el públic pot entrar als estadis a finals de juny o principis de juliol, els seguidors del Barça i de l’Espanyol ja saben quins partits seran els que podran veure en directe. En el cas dels blaugrana, els seguidors culers podran gaudir de tres partits al Camp Nou, mentre que els seguidors de l’Espanyol podran accedir a dos partits a l’RCDE Stadium

  • Barça – Atlètic de Madrid
  • Barça – Espanyol
  • Barça – Osasuna
  • Espanyol – Leganés
  • Espanyol – Eibar

La final de l’ACB també

Encara no s’ha especificat quin dia s’obriran parcialment les portes dels camps de la Lliga de futbol professional i de la Lliga ACB. En aquest cas les semifinals estan previstes per al diumenge 28 de juny i la final per al dimarts 30. Tots els partits del play-off final es disputaran a la Font de Sant Lluís com a seu única.