La consellera de Salut, Alba Vergés, no ha concretat si demanarà que Barcelona i ‘àrea metropolitana passin a la fase 3 a partir de dilluns. En declaracions al programa ‘Els matins’, de TV3, Vergés ha assegurat que encara és aviat per saber si es podrà reclamar aquest canvi i ha reconegut que el departament  “es reserva de temps fins divendres per prendre aquesta decisió”.

Vergés ha fet aquestes declaracions després que aquest dilluns l’alcadessa, Ada Colau, anunciés al programa ‘bàsics’, de betevé, que estava parlant amb Salut perquè Barcelona pugui avançar més ràpidament en el procés de desescalada, si les dades epidemiològiques ho permetien.

La consellera ha recordat que tant Lleida com Barcelona “tot just han entrat en fase 2 aquest dilluns” i cal ser raonables i “veure com evoluciona la pandèmia, tot i que les dades són bones”. “Sí que volem fer el canvi de fase en àrees com Girona o la Catalunya Central, on ja fa una setmana que estan en fase 2”, ha afegit.

Sobre la voluntat del Govern espanyol d’aprovar aquest mateix dimarts un decret llei per regular la nova normalitat, Vergés ha dit que sembla que l’executiu de Sánchez “es vulgui guardar perrogatives” i “intenti treure competències” als territoris.

 

 

La consellera també ha volgut fer autocrítica i ha explicat que el departament haurà de fer un esforç per informar millor sobre el procés de desescalada. Vergés ha reconegut que “s’han de posar les coses senzilles a la gent” ja que “hi ha hagut moments en què els veïns no sabien què es podia fer en cada fase”.