A poc a poc, es van recuperant imatges típiques del preconfinament, com la dels bars i restaurants amb clients a l’interior. Des d’aquest dilluns, amb l’entrada a la fase 2, els restauradors de Barcelona poden obrir ja, a més de les terrasses, la resta d’espais. Això sí, ho han de fer amb un aforament no superior al 40 % de la capacitat màxima, a més d’altres mesures de seguretat.

Tot i que la possibilitat d’obrir l’interior dels establiments era un pas molt esperat per molts, sobretot per aquells sense terrassa o amb poques taules a l’exterior, aquest primer dia no han notat un gran increment d’usuaris, a diferència del dia en què van obrir les terrasses. Per la seva banda, l’Ajuntament confia que el canvi de fase ajudi a reactivar l’economia de Barcelona. El tinent d’alcalde Jaume Collboni s’ha mostrat optimista i ha assegurat que durant la primera setmana de terrasses obertes se’n van acabar obrint un 30 %, el doble de les que havien previst.

Els restauradors del 22@, preocupats

Al districte del 22@, ple d’empreses tecnològiques i d’innovació, els restauradors estan preocupats perquè els clients majoritaris que tenen són treballadors i molts segueixen teletreballant malgrat que la desescalada segueix avançant. Alguns propietaris de bars en aquesta zona sospiten que hi ha empleats que treballen al 22@ que no tornaran fins al setembre o finals d’any i, per tant, això els afectarà econòmicament. De fet, molts restauradors del districte han decidit, per ara, continuar tancats.