El TRAM i la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya han renovat la seva col·laboració per reduir els actes incívics a les línies T5 i T6. Un equip format per un mediador i un agent cívic facilitats per la FAGIC busca reduir els conflictes als vehicles i també a les instal·lacions de les parades de la Mina, a Sant Adrià de Besòs, i Sant Roc, a Badalona, amb un contacte més directe amb l’usuari.

Ja fa 10 anys que el tramvia i la FAGIC col·laboren per prevenir i reduir aquest tipus de comportaments, sobretot els relacionats amb el pagament del transport. “La nostra presència imposa una mica de respecte i fa que parlem amb les persones de tu a tu”, diu l’agent cívic Manuel Salguero. Ara, el personal mediador també recorda l’obligatorietat de dur mascareta al transport públic, després de la crisi del coronavirus.

El TRAM valora positivament la tasca dels mediadors. El responsable de línia de la xarxa Trambesòs, Toni Martínez, creu que aquest dispositiu “millora la convivència” i “fa més fàcil” el treball del personal d’inspecció i conducció.