L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no descarta que Barcelona pugui avançar a la fase 3 de la desescalada el 15 de juny, abans del previst. “Ho estem parlant amb la Generalitat”, ha admès en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. Aquest dilluns, el Departament de Salut ha proposat formalment que algunes regions avancin en el desconfinament la setmana vinent i no hi ha inclòs Barcelona. Tot i això, Colau assegura que el tema “està sobre la taula”. “No està descartat que puguem avançar la fase 3 una setmana si les dades són bones“, ha insistit.

Colau ha celebrat com està evolucionant l’epidèmia a la ciutat i ha destacat els “pocs matisos” que hi ha entre la fase 2 i la fase 3, motiu pel qual no s’ha mostrat contrària que el Govern espanyol permeti que Barcelona vagi més ràpid en la desescalada.

Tot i que l’alcaldessa ha reconegut que hi ha moltes ganes de sortir al carrer i recuperar l’activitat prèvia a l’estat d’alarma, ha tornat a demanar “prudència” a la ciutadania i ha fet una crida a portar mascareta i garantir les distàncies entre persones.