discoteca i ball

Les discoteques i bars musicals poden reobrir en la fase 3 de la desescalada del coronavirus i ho poden fer amb una limitació de l’aforament del 30 % del local i amb mesures de seguretat. Però, segons la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals, no n’hi ha prou. Aquest dimecres els representants de FECASARM es reuniran en una taula de treball amb les administracions per tal d’abordar com es farà el procés de desescalada del sector. Entre altres qüestions, demanen que en la fase 3 ja puguin obrir al 50 %.

Desescalada gradual i asimètrica

En la taula de treball hi participaran Salut, Interior, Protecció Civil, la policia, els ajuntaments i Protecció Civil. FECASARM ja ha anunciat que reclamarà que els ajuntaments tinguin més responsabilitat a l’hora de decidir en la desescalada pel seu coneixement de l’entorn. Demanarà també que el procés de reobertura sigui gradual i asimètric per comarques o municipis en funció de l’evolució de la pandèmia. I proposa que, en les zones en la fase 3, les discoteques i bars musicals obrin al 50 %, el cap d’una setmana ho facin al 75 % i una setmana més tard, al 100 %.

Les mesures de seguretat

FECASARM posarà damunt la taula una sèrie de mesures per reforçar les mesures d’higiene i seguretat a l’interior dels locals. Proposa desinfecció intensiva i constant dels espais, senyalització per mantenir les distàncies, l’ús de la mascareta, formació del personal, augmentar la separació de les taules als espais reservats i fer campanyes informatives.