com calcular nota de tall

L’alumnat que ha de fer aquest any a la selectivitat es trobarà un entorn força diferent al d’anteriors edicions. La Comissió Organitzadora de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) ha presentat un paquet de mesures per prevenir el risc de contagi de la covid-19 entre l’alumnat, els professors i el personal de suport. Aquestes mesures, que hauran de ser aprovades en última instància pel Procicat, inclouen la distribució de 2.500 litres de gel hidroalcohòlic a les 59 poblacions catalanes on es faran les proves (en lloc de les 22 de l’any passat). La crisi del coronavirus ha obligat a ajornar les proves de la selectivitat, que finalment es faran del 7 al 10 de juliol i duraran quatre dies, en comptes dels tres habituals.

Tothom que accedeix a un dels centres on es faran les proves haurà de portar obligatòriament la mascareta. A més, tant a l’hora d’entrar a l’edifici com en accedir a l’aula, s’hauran de fregar les mans amb solució hidroalcohòlica, i també cada cop que s’intercanviïn un paper o un objecte amb algú.

Aules més buides

Les aules on es faran les proves també estaran més buides del que és habitual per garantir la distància de seguretat entre els alumnes, que serà de dos metres radials. Això vol dir que només s’ocuparà entre una sisena i una cinquena part de la capacitat total de l’aula. L’alumne, a més, es situarà cada dia al mateix lloc per fer les proves, i podrà deixar els objectes personals en un espai interpersonal de seguretat situat darrere seu.

Pel que fa a la crida de l’alumnat per acreditar-se per fer la prova també es farà de manera esglaonada per grups per evitar aglomeracions.

D’altra banda, s’aconsella tant als alumnes, com als professors i al personal de les proves que portin aigua i menjar de casa perquè les màquines expenedores i de begudes d’on es facin les proves estaran desactivades i les fonts d’aigua precintades. Tampoc no es garanteix que es puguin adquirir provisions a prop d’on es facin els exàmens.