CAP Sant Andreu

(ACN) El Departament de Salut treballa ara per revertir el contracte amb l’empresa Ferroser, filial de Ferrovial, per fer el seguiment dels contactes dels positius per coronavirus. Segons Alba Vergés, l’objectiu és “tenir una alternativa millor i al més aviat possible”. La consellera ha reconegut que es va optar per contractar Ferrovial perquè llavors- fa un mes i mig- no es volia carregar més l’atenció primària per si es produïa un rebrot i davant la impossibilitat de fer contractació directa o obrir un procés de contractació pública que podia “durar mesos”.

El contracte signat amb la multinacional -que ascendeix a 17,6 milions d’euros- ha despertat les crítiques dels professionals del sector. Metges i infermers han demanat a la conselleria en els últims dies que s’anul·li la contractació i que sigui l’atenció primària la que faci el rastreig dels possibles casos de covid-19.

Polèmica entre JxC i ERC

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, s’ha mostrat partidària també de revertir l’externalització i prioritzar la gestió “directa” i “pública” dels serveis del govern. Aquesta contractació ha provocat de nou una polèmica entre JxC i ERC. Presidència assegura que el president de la Generalitat, Quim Torra, va instar dissabte el vicepresident, el republicà Pere Aragonès, i la consellera de Salut a revertir l’adjudicació, però des de Vicepresidència neguen cap conversa en aquest sentit.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha estat un dels que s’han mostrat contraris al contracte. Padrós ha assegurat que els CAP estan preparats per fer aquesta tasca i, de fet, “són els que millor la poden fer”, ja que tenen el control de la població i les dades de Salut Pública. Només caldria contractar el personal que calgués, reconeix.