Barcelona fase 3
Foto: Xavi Calvo

El Departament de Salut opta perquè, de moment, Barcelona no avanci a la fase 3 de la desescalada dilluns, 15 de juny. D’aquesta manera i si res no canvia, la ciutat i tota l’àrea metropolitana es mantindran en la fase 2 una setmana més, tal com estava previst (són 14 dies en cada fase). Dies enrere, però, la consellera, Alba Vergés, havia obert la porta a avançar la fase 3 per a Barcelona i, de fet, fonts del departament asseguren que “tot pot canviar” i no descarten que es faci una nova proposta per a la ciutat al llarg d’aquesta setmana.

El Procicat ha plantejat aquest dilluns que només Girona i la Catalunya central avancin a la fase 3 la setmana vinent. Si el Ministeri de Sanitat ho autoritza, aquestes regions sanitàries se sumaran a les del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran, que ja es troben en la fase prèvia a la “nova normalitat”.

Simón no descarta que Barcelona vagi més ràpid

Minuts abans de conèixer la decisió de Salut, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries no ha descartat que Barcelona entri en la fase 3 abans del previst. Ha dit que l’evolució de l’epidèmia a la ciutat és “molt favorable”. Ara bé, també ha recordat les “particularitats de comunicació i difusió” que té Barcelona, de la qual conjuntament amb Madrid ha destacat l'”esforç” per reduir la incidència del coronavirus i garantir la seguretat dels ciutadans.