Segons informa

el web especialitzat en bàsquet Eurohoops.net, dos de cada tres jugadors de la Lliga ACB, entre els quals els 16 de la plantilla del Barça, estan en contra de tornar a jugar la Lliga, aturada el 15 de març pel coronavirus.

Una enquesta anònima de l’ABP

El portal internacional basa la informació

en una enquesta anònima realitzada per l’ABP (Associació de Basquetbolistes Professionals) a les plantilles dels 12 equips que haurien de disputar el play-off exprés per decidir el campió d’aquesta temporada. Els resultats són clars: dels 158 enquestats, 108 estan en contra de tornar a jugar i 50 hi són favorables.

El Barça i el Baskonia, els més radicals

Les plantilles que més s’hi oposen són les del Barça i el Baskonia, els 16 diuen que no volen jugar. Al Reial Madrid, 12 no i dos sí i al València, 11 no i tres sí. L’equip més procliu a voler jugar és l’Andorra, amb 11 jugadors que diuen que sí i només un vot contrari.

 

 

 

L’ABP ho nega

En un comunicat molt contundent, el sindicat de jugadors es mostra indignat i nega la informació publicada per Eurohoops.net, si bé admet que en les darreres setmanes han preguntat als seus associats, de manera únicament informativa, confidencial i anònima, quin era el seu parer sobre diversos temes que posteriorment l’ABP havia de discutir amb l’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) i amb l’Associació Espanyola de Metges de Bàsquet (AEMB).

Els plans de l’ACB

L’Associació de Clubs de Bàsquet ja ha dissenyat quin ha de ser el final de temporada. Planteja un play-off final exprés en una seu encara per decidir. Barcelona no en serà l’organitzadora. L’ACB té fins al dia 31 de maig per decidir si es reprendrà la Lliga o no.