El Roc Massaguer, Outconsumer, ens explica què son les gaming houses i com entrenen els jugadors d’e-sports.

Què és una gaming house?

És una espècie de centre d’alt rendiment per a jugadors d’e-sports i videojocs. Una casa gran on viuen i entrenen els jugadors d’un o varis equips d’un mateix club. Solen incloure una sala amb ordinadors, una sala tàctica i després zones de relax.
Van néixer per unir dues necessitats: on entrenen els jugadors de videojocs i com podem vendre la idea que el nostre club és modern i professional.

Inconvenients de les gaming houses

Des de fa un temps els jugadors es queixen i fins i tot el jugador polonès de LoL Andrei Pascu (Odoamne) va criticar-les en un article. Diu que no permeten separar la vida privada de la professional i que se sent com si visqués sota una lupa. Molts dels jugadors són encara immadurs i aquest tipus d’ambient potser no és el més adequat per al seu creixement. Alguns equips (Movistar Raiders) ja comencen a apostar per potser viure junts, però treballar en un altre lloc. Això facilita la rutina.
Les gaming houses són més un ideal (jugar sempre que vulguis, viure en una mansió, centrar-te al 100%) que no pas un mètode eficaç d’entrenament.

Com entrena un jugador d’e-sports?

El més habitual és jugant molt, a casa seva. Com que el primer que ens ve al cap és que per fer-ho millor simplement s’ha de repetir i només necessites un ordinador, es pot fer perfectament a casa. Per tenir la sensació d’equip, doncs el mateix que a casa, però en grup. Mica en mica va canviant la mentalitat. Igual que passa amb l’esport tradicional, es necessita separar lleure de preparació, has de preparar-te físicament i mentalment fora del teu ordinador. Tàctica, gimnàs, agilitat mental, comunicació. 

Outconsumer i els esports electrònics

El Roc Massaguer és periodista i youtuber, conegut com a Outconsumer. Cada dues setmanes fa una col·laboració amb el programa ‘btv esports’. Aquesta és la llista de tots els temes que ha tractat i que pots recuperar:

 1. Què són els esports electrònics
 2. El fenomen Fortnite
 3. Com funciona la simulació en els videojocs
 4. Com identificar els videojocs més adequats per als nens
 5. Els clubs convencionals creen equips d’esports electrònics
 6. La fira més gran de videojocs, la Barcelona Games World des de dins
 7. Una partida en directe al mític videojoc Tetris Effect
 8. El paper de les dones en el món dels esports electrònics
 9. La revolució dels jocs per mòbil, juguem al Brawl Stars
 10. Pagar més per guanyar més, el preu real dels videojocs
 11. Quins són els esports electrònics més vistos? Quanta gent els segueix?
 12. Com l’addicció als videojocs afecta sobretot els menors