Tal com ens explica Roc Massaguer, @outconsumer, els clubs esportius tradicionals, sobretot de futbol i bàsquet, s’han posat les piles i comencen a crear els seus propis equips d’e-sports, per intentar tenir un peu en aquest món que cada dia té més seguidors. Equips com el València, el Paris Saint-Germain, el Shalke 04, el Las Palmas o el Baskonia amb la Rocket League en són els més destacats. D’altres s’ho plantegen i ho proven com el FC Barcelona amb la seva vinculació amb Konami i el Pro Evolution Soccer o el Bayern Munich que va tenir divisió de basquet durant un parell de mesos.
A més, a través de la competició de FIFA anomenada VFO, ja s’incorpora equips de clubs com ara l’Espanyol, el Betis o fins i tot el Sant Andreu i l’Europa, que hi torna a participar aquesta temporada. Els casos de més èxit són els de la NBA 2K League, on les franquícies reals de l’NBA tenen equips participant a la competició oficial.

Com funciona

Com qualsevol altre secció, el club contracta una estructura de tècnic/manager i jugadors i els posa a competir sota l’escut del club. Cada videojoc té les seves competicions, temporades, rànkings, tornejos presencials, etc.

Quins problemes hi ha

  • No hi ha federacions: no pots inscriure l’equip enlloc. No sempre hi ha calendaris unificats ni estables.
  • No hi ha regulació específica per contractar jugadors, no hi ha conveni.
  • Et serveixen poques instal·lacions de les que fas servir habitualment al teu club.
  • Els clubs tradicionals no coneixen la realitat dels e-sports. Molts s’hi apunten per moda.

Quin és el futur

  • És difícil però necessari que es trobin els dos mons.
  • Encara s’ha de trobar una fórmula rendible per fer funcionar aquests equips.
  • La societat encara no equipara els dos tipus d’esports i per això és difícil que els aficionats d’un i altre tipus d’esport se sentin part del mateix projecte.

Outconsumer i els e-sports

El Roc Massaguer és periodista i youtuber, conegut com a Outconsumer. Cada dues setmanes fa una col·laboració amb el programa ‘btvesports‘, en què ha parlat de què són els e-sports, del fenomen Fortnite, de la simulació als videojocs, i ens ha explicat com identificar els videojocs més adequats pels nens i nenes.